Vad är en kamrem, när ska den bytas? - Bilverkstad24

Vad är en kamrem, när ska den bytas - Bilverkstad24

Byt kamrem, spännare och vattenpump

Kamremmen driver kamaxeln/kamaxlarna i en fyrtaktsmotor. Beroende av tillverkare och typ av motor används kamrem respektive kamkedja. Kamremmen är utsatt för förslitning och efter ett vist antal mil rekommenderar motortillverkaren att den byts ut. Om en kamremmen brister, kan på många typer av motorer kolvarna stöta samman med ventilerna med motorhaveri som följd.

För alla bilar gäller att förr eller senare så ska kamremmen bytas. Detta gäller också spännaren, löprullen och vattenpumpen. Endera lämnar man då in bilen till verkstad för service och kamremsbyte, eller så byter man kamremmen själv. Det finns både bra och mindre bra beskrivningar på hur ett kamremmsbyte går till. Kruxet är att hitta samtlig information såsom inställningar, mm.

Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när din bil är i behov av ett kamremsbyte.

SERVICE DEL 1: Kamremsbyte och hjälpagregatsrem : VOLVO S60 T5

Wikipedia information om Kamrem

Kamrem En kamrem, eller en kamkedja, driver kamaxeln i en fyrtaktsmotor. Beroende av tillverkare och typ av motor används kamrem eller kamkedja. Kamremmen eller -kedjan är utsatt för förslitning, vilket är varför motortillverkaren rekommenderar att den byts ut efter ett visst antal mil. På många typer av motorer kan kolvarna stöta samman med ventilerna med omfattande skador som följd, om en kamrem eller kamkedja brister.