Offert bilverkstad & bilreparation, jämför bilverkstad - Bilverkstad24

Offert bilverkstad

Hur fungerar en offerttjänst för bilreparationer?

En offerttjänst för bilreparationer är en tjänst som hjälper privatpersoner och företag att få in offerter från flera olika bilverkstäder utan att du själv behöver kontakta alla. Det är gratis för konsumenten eftersom företagen som är med i tjänsten betalar en viss summa för att få tillgång till din offertförfrågan.

Exempel:

En privatperson i Norrköping vill få hjälp med att att laga bilen. Personen går in på offerttjänstens hemsida och uppger där att det är byte av hjullager som eftersöks, att det är i Norrköping hjälpen behövs. Sedan skrivs en utförlig beskrivning av vad som behöver göras så att bilverkstan kan ge en rättvisande offert.

Offerter kommer börja levereras till personen inom någon dag. Förutom bilverkstäder från Norrköping kan även andra bilverkstäder från norrköpingstrakten välja att svara, speciellt om det gäller ett större arbete.

Sedan kan personen välja det erbjudandet som ger det mest förmånliga priset för det som personen/företag behöver.

Fördelar

En stor fördel med denna tjänst är att snabbt får svar från flera olika bilverkstäder utan att behöva kontakta dem själv och man behöver bara beskriva vad man söker en gång istället för att upprepa det för varje enskilt företag.  Dessutom kan man spara tusenlappar mellan olika företag så det är fördelaktigt att kunna jämföra.

Nackdelar

En nackdel med tjänsten är att inte alla bilverkstäder är med i den. Om det endast är fem värmepumpsinstallatörer som använder tjänsten och en del av dem antingen inte vill ha jobbet eller inte har tid så kan det innebära att man bara får en jämförelse av ett eller två företag.

Dessutom vill vissa större välkända företag inte vara med i dessa tjänster som kostar pengar. Välkända företag med ett gott rykte vill kanske inte betala pengar för att få kunder som främst vill jämföra priser.

Om man bara är intresserad av priset kan denna tjänst vara användbar. Dock bör man vara beredd på att eventuellt komplettera informationen genom att på egen hand kontakta ett par bilverkstäder. Genom det kan man få en bättre bild av prisnivå och service i jämförelse mot andra företag inom bilverkstadsbranschen.

Exempel på offerttjänster online för bilreparationer:

Saknas er offerttjänst i listan nedan kontakta oss så lägger vi till er.

Dorunner.se
Bilverkstad – få offerter, jämför och välj företag – Dorunner
Så här fungerar Dorunner. Beskriv ditt uppdrag. Berätta om dina behov och var jobbet skall utföras. Sedan kontaktas du av upp till 5 granskade hantverkare eller …


Lasingoo
Lasingoo – Jämför bilverkstad och boka bilservice till fast pris
Lasingoo gör det enklare för dig att välja bilverkstad. Jämför verkstäder på omdöme, läge och fast pris och boka din nästa bilservice online.


Autobutler
Få offerter och jämför priser på Bilservice snabbt … – Autobutler
Din bil ska periodiskt få service och på Autobutler får du 3 offerter på bilservice som du kan välja mellan. Boka en tid för service online och spara upp till 40%.


Bilservicepriser
Bilservicepriser
Bilservicepriser.se är en unik prisjämförelsetjänst där du som konsument enkelt kan jämföra priser på service och reparationer bland bilverkstäder i Sverige.


Autoexperten
Boka bilservice online – Se pris direkt | Autoexperten
Vi är en rikstäckande butiks- och bilverkstadskedja med 57 butiker och över 430 verkstäder anslutna. Kunnig och serviceinriktad personal tillsammans med en …


BDS bilverkstad
BDS bilverkstad
… till din bil. Hitta kontaktuppgifter till närmsta BDS bilverkstad eller bildelsbutik. … Beskriv ditt behov så återkommer vi med en offert. ▷ Boka reparation …


Bilverkstad
Begär offert från mekaniker – Bilverkstad.se
Bilverkstad.se. Hem · Begär offert · Om oss. Begär offert från en mekaniker, helt kostnadsfritt. Klicka här! Kundtjänst: 0722-99 99 99. Vart behöver du hjälpen?


Proffs.se
Jämför offerter från bilverkstäder nära dig – Proffs.se
Hitta rätt bilverkstad: Jämför offerter från bilverkstäder i din kommun. Service, reparation eller däckbyte? Beskriv ditt projekt!


Intresseförfrågan

Lämna intresseförfrågan när din bil är i behov av en Bilreparation.

Så här fungerar en offerttjänst för bilreparationer

Wikipedia information om Reparation

Reparation För filmen med samma namn, se Reparation (film).Reparation är tekniskt underhåll av skadade föremål och anordningar. Man kan exempelvis reparera cyklar, möbler, TV-apparater, bilar, hus, leksaker och rymdraketer. Saker som man inte reparerar (till exempel glödlampor, plastpåsar och gem) är engångsartiklar som byts ut när de går sönder. Reparation är en del av underhåll vilket även inkluderar förebyggande inspektioner och utbyte av utslitna komponenter. För reparation och underhåll finns ofta handböcker.

Wikipedia information om Anbud

Anbud Ekonomiskt sett är ett anbud ett affärserbjudande från en part (till exempel ett företag) till en annan, med syftet att få/ge ett skriftligt underlag från leverantörer/köpare både prismässigt och innehållsmässigt. Ett anbud kallas också ofta för offert. Inom juridiken betecknar begreppet en särskild form av viljeförklaring som kan läggas till grund för en accept, och därmed ett avtal. Därför är anbud det ord som vanligast förekommer inom offentlig sektor, och då särskilt för svar på förfrågan i samband med offentlig upphandling. Termen "anbud", användes ofta när större upphandlingar skall ske och kan vara kopplat till ett speciell datum och klockslag i syfte att minska möjligheten att känslig information skall kunna läcka mellan t.ex. olika leverantörer. Anbudsöppning sker oftast med flera medarbetare som deltagare och protokollföres i separat dokumentation, för vidare rapportering till styrelse eller annan uppdragsgivare. Anbudsgivaren är då relativt mer försäkrade om att en upphandling har gått rätt till. Termen "offert", användes ofta när det gäller mindre upphandlingar där uppdragsgivaren mer är intresserad av kunna jämföra olika priser på samma eller motsvarande vara i syfte att utföra upphandling till förmånligaste pris och där läckage av känslig information är mindre viktigt. Offertgivaren är då relativt mindre försäkrade om att en upphandling har gått rätt till. Kunden har så att säga egna möjligheter att hantera uppgifter enligt eget godtycke. Inom vissa områden används begreppen RFQ (Request For Quote eller Request For Quotation), FFU (Förfrågningsunderlag) och offertförfrågan i betydelsen att inhämta skarpt anbud eller skarp offert.. Anbud- och offertförfrågan kan i vissa fall föregås av en RFI - Request for Information. dvs. upphandlingsfasens första steg för informationsinsamling om leverantörernas produkter, och därigenom få tillräckligt med information om produkten uppfyller målet. Denna information används för att formulera en RFQ. En RFP - Request for Proposal är snarlik en RFI. En RFP är en specifik och väl formulerad förfrågan för en viss tjänst eller produkt mot leverantör, men som är mer öppet hållen än en RFQ. När leverantörer svarar på en RFP så är den i regel mycket innehållsrik på information som till exempel finansiell status, produktionsförmåga, företagsfakta m.m. Om upphandlingsprojektet bara vet precis vad det vill köpa så gör man RFQ direkt, utan att den föregås av RFI och/eller RFP.. Skall flera leverantörer ställas mot varandra så brukar upphandlingsprojektet sätta samman ett dokument i punktform med alla de krav som man har för produkten eller tjänsten. Detta dokument kallas för överensstämmelselista och här fyller leverantörskandidaterna i hur väl de uppfyller kraven. Detta sker i regel i förtroende och under sekretess. Därefter så sammanställs och utvärderas de olika kandidaternas svar av upphandlingsprojektet.

Synonymer till offert

  • anbud, erbjudande, prospekt, kostnadsförslag, prisuppgift, prisidé

Synonymer till gratis

  • kostnadsfritt, utan kostnad, utan betalning, utan att det kostar något, till skänks, fritt